De non-profit organisatie Run to Start organiseert dit jaar de tweede editie van de Kasterlee Trail.

Tijdens het weekend van 26 en 27 maart heeft elke sportieveling de mogelijkheid om in de Kempen zijn steentje bij te dragen voor het goede doel. Zowel wandelaars als lopers zijn het hele weekend welkom.

Op 26 maart zullen ook de kinderen een sportieve uitdaging voorgeschoteld krijgen. Tijdens het laatste weekend van maart vindt er een tweede editie plaats van de Kasterlee Trail.

Na het succes van vorig jaar slaan de vzw Run to Start en studenten Communicatiemanagement van de AP Hogeschool de handen opnieuw in elkaar. Het opzet? Geld inzamelen om verschillende goede doelen te steunen in het zuiden van Marokko.

Deze gaan van het zorgen voor duurzame landbouw tot het aanbieden van kwaliteitsvolle scholing. Nieuwe trail De trail zal dit jaar anders verlopen dan vorig jaar. Om nog meer deelnemers aan te spreken worden er enkele nieuwe afstanden toegevoegd aan de trail. Je hebt de keuze uit: 5 km, 7.5 km, 15 km, 25 km, 32 km en 42 km.

De start en aankomst van de trail zal plaatsvinden aan fitnesscentrum, Technofit op de Geelsebaan 50, Kasterlee.

Ook voor de kids is er dit jaar een sportieve uitdaging voorzien. Voor ieder wat wils dus. Kidstrail Op zaterdag 26 maart tussen 14 uur en 17 uur vindt de eerste Kidstrail plaats op Kabouterberg Kasterlee.

Op deze manier beleven de kleinsten ook een sportief avontuur. De Kidstrail is toegankelijk voor kinderen uit de basisschool. Samen met mascotte Drommie de dromedaris lopen ze 1,5 km over de Kabouterberg.

Wie zin krijgt in dit avontuur kan tickets kopen via  Eventbrite.be/Kasterleetrail2022

Runt to Start Run To Start is een vzw, opgericht door vier Belgische sportievelingen die tijdens een trail van 200km doorheen de Saharawoestijn verliefd werden op de streek en haar inwoners.

Hun doel? Projecten in de Zuidelijke regio's van Marokko ondersteunen die de scholing van kinderen en duurzame landbouw stimuleren